[zfs-discuss] Re: ZFS not auto-mounting on Ubuntu

Shamus Rask shamus at srask.ca
Tue May 8 08:06:33 EDT 2012


I destroyed my zpool, then issued the following command:
~$ sudo zpool create -d /dev/disk/by-id zfspool1 mirror /dev/disk/by-
id/ata-Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGxxxxx /dev/disk/by-id/ata-
Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGyyyyy

I got the following error:
invalid option 'd'
usage:
	create [-fn] [-o property=value] ...
	    [-O file-system-property=value] ...
	    [-m mountpoint] [-R root] <pool> <vdev> ...

Is this a bug, or am I using an outdated package?

On May 7, 10:23 pm, Darik Horn <dajh... at vanadac.com> wrote:
> On Mon, May 7, 2012 at 9:19 PM, Shamus Rask <sha... at srask.ca> wrote:
> > In front of my terminal session and here is the exact error message
> > (last 5 digits altered):
>
> > shamus at rackserver:~$ sudo zpool create zfspool1 mirror ata-
> > Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGxxxxx ata-
> > Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGyyyyy
> > invalid vdev specification
> > use '-f' to override the following errors:
> > /dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGxxxxx does not
> > contain an EFI label but it may contain partition
> > information in the MBR.
>
> On ZoL systems, always use the `-d` switch and fully qualify the
> device names like this:
>
> $ sudo -i
> # zpool create -d /dev/disk/by-id zfspool1 mirror
> /dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGxxxxx
> /dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HDS5C3030ALA630_MJ1311YNGyyyyy
>
> --
> Darik Horn <dajh... at vanadac.com>



More information about the zfs-discuss mailing list